Kun suomesta ei vielä saa maailmalla suosittuja kasvipohjaisia burgeripihvejä kuten Beyond Meat tai Impossible Burger niin päädyttiin kokeilemaan niiden tekoa itse.
Jo ensimmäinen kokeilu oli erittäin toimiva ja ottaen huomioon että testierän tekijänä oli meidän myyntimies Jorma eikä panimo-/keittiömestari Ilpo niin odotettavissa on että resepti vielä paranee kun Ilpo pääsee sitä käsittelemään. Uskalletaan tosin suositella jo tällaisenaan. Olkaa hyvä!
Do Good Brew Burgers
350g herkkusieniä, viipaloituna ja ruskistettuna
2.5 dl risottoriisiä
350g tempehiä, itse käytin Jalotempe Originalia
0.6dl kaurahiutaleita
2.5 dl raastettua punajuurta
1tl suolaa
1tl pippuria
1tl chililastua (tai maun mukaan)
1rkl ravintohiivahiutaleita
1tl valkosipulijauhetta
1tl sipulijauhetta
0.5tl “liquid smoke” tiivistettä (löysin tätä citymarketista)
1rkl öljyä paistamiseen
Valmistaminen
- Keitä riisi ja laita sivuun odottamaan
- Ruskista herkkusienet pannulla
- Leikkaa tempeh 1x1cm kuutioihin
- Lisää kaikki ainekset yleiskoneen leikkuriosaan ja pyöritä kunnes aine muistuttaa koostumukseltaan jauhelihaa. Iteslläni ei ollut konetta joten tein hakkeluksen kunnon kokkiveitsellä.
- Jaa kahdeksaan osaan (tai useampaan/harvempaan, riippuen minkä kokoisia pihvejä haluat) ja taputtele pihvin muotoiseksi.
- Paista pannulla / grillaa ja tarjoile valitsemasi leivän sekä lisukkeiden kanssa.